Σάμος 2021

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα από τη Σάμο

Σάμος, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Δρόμος μετ' εμποδίων για τα μικρά προσφυγόπουλα από τη Συρία, αυτή τη φορά όμως με χαμόγελα!

Μετά από πολύ καιρό και κακουχίες, οι Σύριοι πρόσφυγες βλέπουν τα παιδιά τους να τρέχουν και να γελούν με τα ελληνόπουλα και πολλοί αποθανατίζουν τις χαρούμενες σκηνές με τα κινητά τους. Εικόνες ανεκτίμητες.
Τα παιδιά δεν γνωρίζουν σύνορα!

Διανομή γάλατος και τροφίμων (από ευγενικές χορηγίες συμπολιτών μας) σε παιδιά και οικογένειες προσφύγων στο λιμάνι Μαλαγαρίου Σάμου, λίγο πριν επιβιβαστούν στο καράβι για το Πειραιά. Η δράση με συμμετοχή του δημάρχου, μέλη του συλλόγου «Μέλισσα» και εθελοντές, έγινε στο τερματισμό της «Σκυταλοδρομίας Aγάπης» που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από το Δήμο Σάμου.

Βιντεο από αέρος που δείχνει το θαλασσινό κομβόι αλληλεγγύης που έγινε από σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σάμου, με τη διεθνή σημαία ειρήνης στα σκάφη και κατέληξε στο Λιμάνι Μαλαγαρίου, όπου μοιράστηκαν τρόφιμα στους πρόσφυγες. Παράλληλα, φαίνεται ο αγώνας δρόμου παιδιών για τα προσφυγόπουλα.